Busstrafikens Värld

Nyfiken på hur busstrafikens värld ser ut bakom kulisserna? Följ bloggen! här kommer du få en inblick hur det hela rullar!

Starka på utsidan - Trasiga inuti

Kategori: Allmänt, Brott & Straff, Psykiatrin

Som en uppföljare på blogginlägget om de sexbrottsutsatta kvinnorna följer jag upp med konsekvensen av skiten... Hur dessa tjejer riskerar att må. De är oskyldiga. De råkar vara på fel plats vid fel tillfälle. Resultatet blir helvetiskt. De kanske utåt är starka, men inuti är de trasiga.


 Jag kom nyligen över en synnerligen intressant, men föga förvånande artikel via en god väns statusuppdatering på Fb. Ämnet handlade om att kvinnor som oskyldigt råkar illa ut och tvingas ta sig igenom ett formidabelt helvete också utåt sett är de starka individerna. De upplevs som det men artikeln tog upp, vilket jag och säkert många av er följare inser, att på insidan är de så trasiga. 

Alltså, de här tjejerna är de i din krets som ter sig lösningsorieterande och starka. Vad skit de än face:ar så vänder de andra sidan till och tar det med en klackspark. Det är det vi omkring ser. Men styrkan utåt bygger på alla de sår i själen. Alla gånger de fått sin tillit förstörd och alla gånger de gått igenom psykologiskt svåra livshändelser. 

Det kan röra sig om kraschade förhållanden. De kanske har blivit återkommande psykologiskt ocheller fysiskt nisshandlade av sin partner. Eller så har de blivit våldtagna. 
Helvetiska situationer lämnar ärr. Sår. Även om det klyschiga "tiden läker alla sår" på sätt och vis stämmer är det samtidigt så att livskriser lämnar ärr i själen. Man må komma över själva händelsen med tiden så sätt, men ärren finns kvar. 

Helt klart är det att alla dessa offer för sexualbrotten riskerar att hamna här. Och det är en farlig sits på ett sätt. Allt jämnt som omgivningen upplever dessa tjejer som otroligt starka och bra personligheter så äter deras sår upp dem från insidan. Smärtan finns där men många visar inte det utåt. Och i samma vända tolkar omgivningen det som att tillvaron är helt ok, när den egentligenr riktigt tuff och smärtsam. 

Vi behöver alla finnas där för varann. I vått och torrt. Livet har sina mörka sidor tyvärr. Att hamna i det helvetet att en främmande människa tagit sig friheten till ens kropp ör en upplevelse direkt från helvetet och även om de fysiska såren läker så kommer de psykologiska finnas kvar. Skräcken. Ångesten. Sorgen. Känslan av hjälplöshet. 
Ingen tjej förtjänar eller ska behöva hamna här, men tyvärr har vi fått en verklighet där våldtäkterna ökat och det är, som sagt även barn som råkar ut för detta. En framtid släcks. Många kommer aldrig över kränkningen. 
Ännu tuffare om möjligt för barnen. 

Starka utåt. Kommer med underbara råd. Starka. Så coola. Men själa-blodet flyter. Själen blöder på insidan. Ha det i bakhuvudet. 
Har ni några tjejkompisar som passar in under den här beskrivningen? Har ni funderat över den här sidan? 






120dB, Personligheter