Busstrafikens Värld

Nyfiken på hur busstrafikens värld ser ut bakom kulisserna? Följ bloggen! här kommer du få en inblick hur det hela rullar!

Verkligheten

Kategori: Allmänt, Brott & Straff, Samhälle

 Så har även jag sett dokumentären Leaving Neverland. Den om MJ och hans eventuella sexuella övergrepp på unga killar. Vad ska man säga? Jag kan tycka att det hela följer vägen ganska väl. Alltså att man först överröser barnet med det denne gillar å tycker är häftigt, man försöker vinna barnets förtroende. När det är ordnat övergår det till mer och mer utsvävningar och gränsen för vad som är okej och inte suddas ut mer och mer.

Vad gäller föräldrarna hålls de allt mer och mer distanserade från barnet. Men först utsätts även de för förtroende-vinnande agerande. I det här fallet fick de leva ett lyxliv precis som deras barn, de blev hämtade av limousine och bodde på sviter. 

Alltså ett fullständigt klockrent agerande i det pedofila tänket. Vinn förtroende - Sudda ut gränserna - begå övergreppet. 

 Men MJ blev ju friad I rättegången? Ja, det stämmer. Mycket beroende på att de här killarna då nekade till att något sexuellt skulle ha hänt. Nu har de gjort helt om och i dokumentären vittnar de om grova övergrepp. 
 Så vem ljuger? Handlar det om pengar? 
 Ett övergrepp är oerhört pinsamt för ett barn och dessa hamnar allt som oftast i ett skuldtänk. Men vad som är om möjligt än värre är om barnet är en kille. Det blir på något vis en dubbel skuld som kille att bli utsatt för sexuella övergrepp. 

Nu är ju MJ sedan flera år död, så att dessa killar nu ändrat sina berättelser helt om har splittrat världen. Mångas MJ-värld har skakats om ordentligt och i flera fall i världen har radiokanaler slutat spela MJs musik i kölvattnet av vad som framkommit. 

Så ljuger de? Är de "coachade" av sina föräldrar? Det är svårt att veta helt säkert. Men jag tycker att man ska ha i huvudet att för en kille att bli utsatt för sexuella övergrepp som barn, ja det är extremt skuldbeläggande och det kan vara anledningen till att de fram till nu tigit och nekat. Men verkligheten kommer allt som oftast ikapp. 

Personligen tycker jag att de redogjorde för det hela på ett sakligt vis och eftersom det här följde det klassiska modus operandi för en pedofil så känns det här mycket trovärdigt. 

 Men det här lyfter en annan aspekt: Det här har fått starka reaktioner världen över, även här i vårat avlånga land. Samtidigt kan vi återkommande läsa i media om barn som blir överfallna och våldtagna exempelvis på väg hem från skolan. Det skapar inga större reaktioner hos oss. Varför? 
 Har vi blivit så otroligt avtrubbad att en 12 årig tjej som blir våldtagen på väg hem från skolan inte väcker ilska, chock och reaktion längre? 

I Indien skapar våldtäkter av barn(nu nyligen var det ett barn på bara några år) stor ilska i deras samhällen. Ofta leder det till stora demonstrationer och enorm ilska. 
I Sverige är reaktionen närmast skrämmande liten. Vi läser, tycker nej usch jag bläddrar/klickar vidare. Inget mer händer. Och det tycker jag är riktigt, ursäkta, jävla läskigt. 

 När slår det i botten och vad krävs för att det ska bli lika starka reaktioner här? 

 "Det sovande folket" har aldrig varit ett mer passande citat än nu.

Varje våldtagen människa är ett enormt misslyckande för ett modernt samhälle 2019, varje misslyckande för samhället att straffa dessa gärningsmän stenhårt är ett stort svek från samhället mot offren och medborgarna!