Busstrafikens Värld

Nyfiken på hur busstrafikens värld ser ut bakom kulisserna? Följ bloggen! här kommer du få en inblick hur det hela rullar!

Att sänka en bransch

Kategori: Allmänt

 Jag har sedan ett bra tag tillbaka funderat över taxibranschen och dess förare. Det har hänt mycket under de senaste årtionden i den branschen. Den här typiske Taxichaffisen beklädd i läderjacka är sedan länge ett minne blott. På den gamla goda tiden fanns även "inspektörer" ute i trafiken som höll koll på chaffisarna vad gäller både trafikvett och klädsel. Bryt mot någon av dessa parameter och du riskerade att inte få fler körningar.

Det fanns liksom en annan typ av stolthet då och man var mån om att ha ett bra rykte. Bilarna skulle se bra ut, förarna likaså och uppträdandet i trafiken fick inte fallera. 

 Idag är det ett helt annat läge. Förändringen började väl där omkring när man avreglerade branschen. Idag är läderjackor sällsynta men det allvarligaste är trafikbeteendet. 

Jag som rör mig en hel del i trafiken, och då i synnerhet under kvällstid, ser ju och får uppleva en hel del. Det är för mig en gåta att man inte tar tag i trafikbeteendet hos taxiförarna. Det är alldeles för många som har ett beteende i trafiken som inte hör hemma hos en yrkesförare. 
Det stannas på stoppförbud, blockeras för övrig trafik, det körs i bussfiler där man inte har att göra, det körs fort och det görs u-svängar över heldraget. Med mera. 

Jag kan förstå att