Busstrafikens Värld

Nyfiken på hur busstrafikens värld ser ut bakom kulisserna? Följ bloggen! här kommer du få en inblick hur det hela rullar!

Skendunk och läskiga kryp!

Kategori: Allmänt, Samhälle, Stockholm

 Jag har under helgen gjort en visit hos en vän som bor mitt i vårt avlånga land. Jag velade länge mellan att ta veteranbilen ner eller färdas i hög hastighet på räls.

Iom att 245an behövde en visit hos Mekonomen blev det tåg och varför då inte slå på stort å välja 1a klass? 
Jag är dock mindre förtjust i SJ:s snabbtåg modell X2, de gör mig illamående när de lutar, så valet föll på Intercity genom dubbeldäckaren(X40). Eftersom det var 1a klass innebar det också plats på övervåningen. Måste säga att det är trevliga tåg trots att de inte har utseendet med sig... 

Under min minst sagt korta vistelse(ner igår, hem idag) så hann vi både koppla av med några glas vin och kika på bilder igår och idag  åka på mini-roadtrip kring Linköping med omnejd. 

Bland annat besökte vi området för bombdådet här i Lkpg för att med egna ögon se det hela. Det var en märklig känsla på platsen. Väktare var utposterade runt om, men att se detta i vårt land.... Att så många familjer får sina liv förstörda i spåren av den kriminalitet vi har i landet är tragiskt. Så många oskyldiga som blev offer. I allra värsta fall talar vi om att ett av husen är utom räddning pga skadorna. Fy f**n! 

Nåväl, förutom detta så besökte vi även två övergivna platser. En hel del bra bilder togs och båda ställena väl värda besöket. På det ena stället beslöt vi oss för att ta en promenad runt området utanför staketet, något som visade sig vara mindre bra tänkt. Högt gräs, massa creepy crawlers och vingbeklädda stickande ting. Nåja, det renderade i en del trevliga bilder i alla fall. Återstår att se om man fått fästingbett som tack för besöket liksom... 

En intensiv helg alltså, men en mycket trevlig sådan. Nu sitter man på tåget mot huvudstaden igen! Trött men på bra humör! 

Huvudstaden ja, för mig som Sthlmare var det skönt att komma ut på "landet". Här är det inte alls samma stress och tänk. Vi diskuterade det här med olika sätt att vara beroende på var i landet du bor. En sak som att stå i rulltrappan är ett effektivt sätt att provocera stressad Sthlmare. Gör du det dessutom till vänster så är du verkligen ett irritationsmoment för en 08:a. 

Sedan, en sån sak som att hälsa på eller prata med främlingar, det bör du hålla dig ifrån i stora staden om du inte vill bli klassad som allmänt märklig. Mind your own buissness typ och är det så att du befinner dig på något av stadens kollektiva trafikmedel gör du nog bäst i att fästa blicken ner i golvet eller möjligen ut genom ev fönster. 

Stockholmare, buttra stressade typer du inte vill provocera. 😂

Skämt och sido, det har varit en underbar helg och det har varit skönt att få komma loss från storstadsstress ett tag. Jag har på senare tid insett hur stressade storstadsbor är(mig inkluderat) och det är därför skönt att komma bort ett tag helt enkelt. 

Nu väntar några dagars hårt arbete innan det så är dags för sommarsemestern! 










Kommentera inlägget här: