jkvarneby.blogg.se

Stockholmsblogg som tar fasta på samhällsklimatet, livet i en storstad men även det Svenska Samhället i allmänhet. Bloggen genomsyras av ärliga upplevelser. Det som postas och skrivs är bloggarens egna personliga tolkning av ämnet.

Att ha Mancold...Topplista Bästa serier på Netflix

Kategori: Allmänt

 
Naturen - En bra plats för att koppla bort all daglig stress....
 
När vi män drabbas av den där hemska sjukdomen förkylning är det inte mycket som är lätt.
Som allmänt kännt är det den sjukdomen som gör att bara stiga upp ur sängen blir en pärs. Sjukdomen går åxå, av någon outgrundlig anledning, under (ök)namnet "Mancold"....Härom kvällen gjorde jag slag i saken och uppgraderade äntligen från min bärbara dator till en ny fräsh stationär motsvarighet. Har haft min bärbara i flera år nu och det betyder ju också att det här med att spela på den inte har varit att rekommendera...trött dator liksom! Men häromkvällen var det alltså dags och jag valde den här gången en dator som kommer hålla måttet iaf de närmaste åren. Finns ju en viss flygsimulator som släpps senare år som står på önskelistan!

Nåväl, när jag glad och förväntansfull höll på att packa upp och installera nyförvärvet så började jag känna mig varm och matt. Väääänta nu, de här tecknen känns igen. Jora, visst var det en mancold som hotade och mycket riktigt så bröt den ut dagen efter. När det nu kommer till just förkylning så har det ju, när vi män drabbas av den, fått öknamnet "Mancold". Undra vad det beror på? 
I vanlig ordning innebar detta att jag blev heeelt däckad och knappt orkat resa mig ur sängen.....eller ja...okej, max gå från sängen till nyförvärvet....Ja ni fattar...tufft läge!

Iom detta har det blivit en hel del ipren, lite nässpray och en massa häng på Netflix. Åh, vad skulle man göra utan dessa streamingtjänster..? Hur klarade man sig egentligen förr? :-D

Nåväl, tänkte iaf bjuda på en topplista över serier jag rekommenderar er att följa på Netflix. Några gamla som absolut går att se om(eller se valfria bra avsnitt) och en ny som jag precis börjat följa.
Less writing -More list! :-D

1. Sons Of Anarchy
Serien om Mc-Gänget "Sons" har ju några år på nacken(och uppföljaren Mayans MC rullar ju just nu i USA). Men den är helt klart mycket sevärd om man gillar action blandat med djupa intriger. När jag såg serien första gången för några år sedan blev jag fast från avsnitt ett. Det gick liksom inte att sluta. Bra spänning, bra cliffhangers och mycket känslor utlovas. Serien är rätt grov så du bör tåla både grovt språk och grova scener....

2. Bron
Serien om vad som händer när ett brott begås i gränsområdet mellan två länder. Från 2017 men klart sevärd flera gånger om. En blandning av svensk och dansk action kombinerat med mörkt drama. 

3. Prison Break (+Uppföljaren)
Actionserien från 2008 som blev väldigt kritikerrosad, fick en uppföljningsfilm och härom året dessutom en miniuppföljare. Det här lite som Sons. Rå action med en hel del intriger och en himlans massa spänning. Serien skildrar en tillvaro som, dags dato, på sätt och vis inte känns helt overkligen. Vad händer när den styrande makten letar någon att frame:a för ett mord denne inte begått för att skydda sina onda uppsåt..? Och vem styr egentligen landet? Den sittande makten eller en grupp med supermakt..? Serien blev väldigt hyllad men filmen var lite svagare. Däremot kom alltså en miniserie som uppföljare ganska nyligen och även om den inte fullt ut når upp till grundseriens potential tycker jag den är klart sevärd.

4. Inlåst
En serie från 2019 som påminner lite om Prison Break. Action i härlig mix med kriminaldrama. Det handlar om en tjej som luras till att begå brott å sedan hamnar bakom lås och bom. Väl där får vi följa det tuffa livet i ett fängelse för en tjej. Brutal, rå och spännande. Har potential att klättra på listan.

5. Narcos Mexico
Serie vars andra säsong pågår. Det här är spänning, det är kriminellt och det är action. Det handlar om Mexico och droger och det handlar om Guadalaraja-kartellens uppkomst. Vi tas tillbaka till 1980-talets Mexico och dess drogimperium och under serien får vi följa både lagens långa arm och mexicanska busar. Dramatisk, rå och bra serier med stor potential.

* Bubblare
Fresh Prince i Bel-Air

När man blivit mätt på rå spänning och action kan det vara skönt att dra på smilbanden lite och då är det lätt att falla tillbaka på 90-talets stora komedi/Sitcom med Will Smith i huvudrollen som...Will. Vidare beskrivning behöver nog inte egentligen ges, de allra flesta har en relation till den här serien. Det är mycket Will, det är ännu mycket mer Uncle Phil och det är skratt till tårar. Klassisk underbar humor med träffsäkra sk Punchlines. 


Imorn är det dags igen för övrigt med en uppdatering av vad som spelats mest frekvent i min Spotifylista denna vecka. Och som cliffhanger kan jag berätta att den här veckan har det hänt lite med listan...Stay tuned!
 

KOMMENTARER:

 • Michelle säger:
  2020-02-15 | 18:17:37

  Vs härligt med en ny dator och naturen är väldigt fridfull och vackert 💕

 • Emma säger:
  2020-02-15 | 19:39:32
  Bloggadress: http://nouw.com/jagochminahj%C3%A4rtan

  Alltid kul med en ny dator önskar att naturen va fin men dock inte här

Kommentera inlägget här: